Socialistul Vlad Batrîncea spune că „tot ce are este la vedere”. Veniturile de la „Soluția” și donațiile către PSRM

Ilie Gulca
02/08/2022
Deputatul BCS Vlad Batrîncea

Socialistul Vlad Batrîncea a calificat actul de constatare al Autorității Naționale de Integritate drept unul „care distorsionează realitatea” după ce Autoritatea a depistat diferențe între venituri și cheltuieli de peste 700.000 de lei, câștiguri nedeclarate și 20.000 de euro primiți de la mama sa în condiții neclare.

„Niciodată nu am ascuns și nu am de gând să ascund averea mea. Tot ce am este la vedere și este declarat conform legii. Afirm categoric că nu duc o viață de lux, trăiesc modest, nu dețin conturi bancare și nici mașini nu am. Apartamentul în care locuiesc este singura proprietate pe care o dețin și pentru care mai am de achitat ipoteca încă mulți ani înainte”, se menționează într-un comunicat al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova.

După spusele sale, aceste constatări ale ANI, pe lângă faptul că nu sunt bazate pe fapte, îi „aduc un prejudiciu de imagine în calitate de politician și cetățean”.

„Sunt sigur că scopul de bază al acestei acțiuni este atacul mediatic împotriva mea și a echipei PSRM. Acest episod nejustificat și lipsit de fond se înscrie în campania de denigrare și atac la adresa opoziției”, a adăugat el, spunând că își va apăra „adevărul” în instanța de judecată.

Activistul comunist și socialist Vlad Batrîncea a depus declarații de venit ambigue înainte de a accede în funcția de deputat și în primii ani de mandat în Parlament. La fel ca mulți colegi de fracțiune, el a făcut donații generoase pentru PSRM.

Mai exact, după ce a fost ales deputat, în perioada 1 ianuarie–31 decembrie 2015, a declarat venituri din salariul de deputat în valoare de 157.763 de lei.

După primul an de mandat, Batrîncea a declarat că este proprietatul a o treime dintr-un apartament și un cont în bancă deschis în 2015, fără să ofere alte amănunte.

De asemenea, Batrîncea a donat pentru PSRM, în campania electorală pentru localele din 2015, nu mai puțin de 82.500 de lei, ceea ce a reprezentat mai mult de jumătate din salariul său din acel an.

În 2016, conform declarației de avere, a declarat drept venituri 205.774 de lei din salariul de deputat. El l-a susținut financiar pe șeful său de partid, Igor Dodon, în campania electorală pentru alegerile prezidențiale cu 70.920 de lei.

Ilie Gulca
02/08/2022Follow us on Telegram

Comentarii