„Soția lui Stoianoglo ar fi beneficiară a unor companii acționare la Moldindconbank”. Procurorul suspendat, Viorel Morari, face acuzații grave la adresa procurorului general

Ilie Gulca
06/01/2021

Procurorul-șef suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a declarat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că există o legătură între controversatul om de afaceri Veaceslav Platon și Svetlana Curdova, soția procurorului general Alexandr Stoianoglo. Această relație de afaceri, în opinia lui Viorel Morari, explică urgentarea revizuirii dosarului deschis pe numele lui Platon.  

Viorel Morari a declarat că a găsit în baza de date a Ministerului Justiției al Ucrainei acte care demonstrează că soția lui Alexandr Stoianoglo ar fi beneficiară a două companii acționare ale unei bănci comerciale din R. Moldova controlată de Veaceslav Platon, Moldindconbank.

„Alexandr Stoianoglo nu a acționat de bună credință. Probabil că, datorită existenței legăturii între Veaceslav Platon și membrii familiei lui Alexandru Stoianoglo, este posibilă șantajarea procurorului general”, a declarat Viorel Morari.

Mai mult, procurorul-șef suspendat al Procuraturii Anticorupție a precizat că a fost informat de avocatul său că fost citat, pentru 14 ianuarie, în legătură cu o altă potențială bănuială.

„Nu am de gând să mă eschivez chiar dacă aș ști cu certitudine că voi fi plasat din nou în arest în Penitenciarul nr. 13. Sunt gata să îmi iau hainele, să mă duc la porțile penitenciarului și să vă aștept abuzurile Dvs., domnule Stoianoglo”, a spus Morari.

De cealaltă parte, Alexandr Stoianoglo a respins acuzațiile lansate la adresa sa și a familiei sale.

Ilie Gulca
06/01/2021
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii