Stoianoglo întoarce foaia: spune că ar fi renunțat la funcție și ca puterea îl hărțuiește

Mădălin Necșuțu
16/11/2021

Procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a declarat marți că dacă actuala putere nu dorea să colaboreze cu el în această calitate, el s-ar fi dat la o parte.„Puteau să îmi spună pur și simplu: Nu vrem să lucrăm cu Dvs. Litvinenco sau altcineva. Și posibil aș fi analizat. Pentru că 2 luni de când au venit la guvernare numai cu asta mă ocupam în fiecare dimineață - să mă dezbat de la diverse declarații ale lor sau acțiuni ilegale”, a precizat Stoianoglo.

De altfel, atât președintele Maia Sandu, cât și guvernul Nataliei Gavriliță au criticat repetat lipsa de progrese a lui Stoianoglo pe dosarele mari de corupție, însă acesta nu a dat niciun semn că ar putea să se dea la o parte, însă a încercat o opoziție acerbă.

„Ei permanent îmi crează probleme doar ca să mă facă să mă gândesc cum să mă apăr. Ce am încălcat? E doar o tactică bine gândită cum să nu mă lase în pace. Săptămâna aceasta sau viitoare urmează să fie analizată sesizarea doamnei Grigoriu în privința mea, pe marginea dosarului profesorilor turci. Eu oare am examinat acest dosar. Inventează ceva nou doar ca să mă mențină în tensiune. Eu pur și simplu știu că am dreptate”, a declarat Alexandr Stoianoglo.

Alexandr Stoianoglo a fost reţinut şi suspendat din funcţie la 5 octombrie, iar a treia zi, Judecătoria Chişinău a eliberat pe numele său mandat de arestare la domiciliu. El este învinuit pe cinci capete de acuzare, corupere pasivă şi fals în acte. Procurorul general suspendat pledează nevinovat la toate capetele de acuzare ca îi sunt aduse.  

Mădălin Necșuțu
16/11/2021Become a Patron!

Comentarii