„Sunt sigur de nevinovăția mea”. Reacția lui Pavel Filip la percheziții procurorilor

Mădălin Necșuțu
06/05/2022
PDM

Fostul premier Pavel Filip, un apropiat al oligarhului fugar Vladimir Plahotniuc, a dclarat vineri, după ce procurorii au descins la locuința sa, că este nevinovat și că va colabora cu anchetatorii.

„În activitatea mea la Guvern m-am condus mereu de interesul țării și al cetățenilor și am muncit pentru o Moldovă mai bună. Sunt sigur de nevinovăția mea și voi demonstra acest lucru. Voi colabora cu ancheta, am fost și sunt mereu la dispoziția autorităților pentru a explica orice situație”, a scris Filip pe pagina sa de Facebook.

Declarațiile sale vin după ce oamenii legii au decis, vineri dimineață, cu percheziții la domiciul său.

„Vorbim de o cauză penală din gestiunea procurorilor PCCOCS pornită pe fapta de tentativă de deposedare a Republicii Moldova de clădirea consulatului țării de la Odesa. Perchezițiile se desfășoară la ex-premierul Pavel Filip, cât și la mai mulți membri activi ai grupului criminal organizat condus de ex-deputatul Vladimir Andronachi implicați în această schemă”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Mariana Cherpec, pentru Anticorupție.md

Controversata afacere a pornit de la o decizie a Guvernului Pavel Filip din 27 februarie 2019 care prevedea trecerea din domeniul public în domeniul privat a proprietății de stat, un imobil proprietate a Republicii Moldova, respectiv clădirea Consulatului de la Odesa, aflat ăîn administrarea Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

Inițial, pentru clădire și teren a fost stabilit un preț cu mult sub cel de piață. În cele din urmă, construcția a fost evaluată la 468.800 de dolari, iar terenul – la 1.465.600 de dolari.

Mădălin Necșuțu
06/05/2022Follow us on Telegram

Comentarii