Tentativă de contrabandă cu piese pentru blindate la Aeroportul Internațional Chișinău

Anticoruptie.md
22/11/2023
customs.gov.md

Cinci pasageri au fost opriți la sol după depistarea a unor piese pentru blindate de producție sovietică în bagajele lor; piesele au fost ridicate, iar pe numele călătorilor a fost inițiată urmărirea penală.

„Încercarea de contrabandă a fost zădărnicită de ofițerii Departamentului antifraudă și conformare al Serviciului Vamal și procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS)”, se menționează într-un comunicat al PCCOCS. „Destinația finală a pieselor pentru blindate era Istanbul.”

În bagaje au fost depistate inclusiv mai multe cilindre hidraulice, precizează sursa citată, pentru sistemul de frânare (supapă pentru mecanism de direcție), dispozitiv cu robinete pentru sistemul de frânare cu aer, tijă metalică pentru sistemul de frânare. „Așa cum obiectele nu au fost declarate în vamă, mai ales că fac parte din categoria mărfurilor strategice, acestea au fost ridicate, fiind inițiată urmărirea penală.”

Au urmat percheziții la domiciliile acestora din Criuleni și Orhei, de unde au fost ridicate inclusiv înscrisuri de ciornă și telefoane mobile ce urmează să fie cercetate. 

Anticoruptie.md
22/11/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii