Trei pretinși brokeri din Chișinău, reținuți pentru escrocherie față de mai mulți investitori ruși

Evelina Pîrău
27/11/2019
Poză simbol

Trei brokeri neautorizați din Chișinău au fost reținuți de procurori fiind învinuiți de escrocherie în proporții deosebit de mari față de mai mulți investitori din Rusia​. Cei trei pretinși brokeri au organizat o rețea, atribuindu-și funcția de manager. Deși investitorii puteau urmări creșterile investițiilor făcute, atunci când decideau să-și retragă banii, nu o puteau face. Procurorii au identificat victime care nu și-au putut recupera sume între 150 și 88.000 $.

Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, cei trei brokeri aveau în subordine 25 de operatori telefonici, care contactau potențiali clienți din Rusia, prin falsificarea numerelor de pe care sunau și-i convingeau să investească în acțiunile financiare ale burselor de valori internaționale. Brokerii neautorizați au vârsta cuprinsă între 28 și 31 de ani.

Activitatea grupării criminale era condusă de o persoană, aflată în Israel. Aceasta asigura modalitatea de acționare a membrilor grupului criminal și  le furniza listele cu numere de contact ale potențialelor victime.

Indivizii, învinuiți de escrocherie în proporții deosebit de mari, riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 13 la 15 ani.

Evelina Pîrău
27/11/2019

Comentarii