ULTIMA ORĂ//15 ani de închisoare pentru Ilan Șor

Anticoruptie.md
13/04/2023

Ilan Șor a fost condamnat la 15 ani de închisoare de către instanța de apel. Pedeapsa a fost mărită practic de două ori, după ce instanța de fond l-a condamnat la şapte ani și șase luni de închisoare cu executare pentru spălare de bani și escrocherie în proporții deosebit de mari în dosarele creditelor neperformante acordate în 2014 de Banca de Economii.

„În sfârșit un caz în care justiția a triumfat și în țara noastră! Șor - condamnat definitiv de Curtea de Apel la 15 ani de închisoare! Oriunde ar servi el detenția, în Israel sau Moldova- bunurile pe care a fost aplicat sechestru acum vor fi confiscate în favoarea statului - 5 miliarde de lei!(Și asta doar pe dosarul pe care s-a dat decizia azi, mai urmeaza și altele)”, a scris Olesea Stamate, președinta comisiei juridice din Parlament.

Înainte de proces, unul dintre avocații lui Ilan Șor a menționat că magistrații nu ar fi interesați să țină cont de argumentele apărării.

„Sperăm că magistrații Curții de Apel Chișinău vor citi măcar ceea ce am menționat noi, avocații, verbal. Poate le vor spune curatorilor lor, care exercită presiuni asupra lor, că Republica Moldova, totuși, va fi condamnată la CEDO în dosarul lui Ilan Șor”, a spus avocatul Aureliu Colenco.

Anticoruptie.md
13/04/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii