Un avocat a rămas fără licență. Nu și-ar fi îndeplinit obligațiunile contractuale

Anticoruptie.md
18/11/2019

Avocatul Vitalie Țaulean a fost lipsit de licență de către Comisia pentru Etică și Disciplină a Uniunii Avocaților. Apărătorul nu și-ar fi respectat obligațiunile față de clienți, îngrădindu-le dreptul la apărare.

Un membru al Comisiei de Etică, a precizat pentru Anticoruptie.md că decizia a fost luată în baza unei plângeri de la un cetățean care susținea că Țaulean nu a contestat deciziile luate de instanță și astfel omul nu și-a putut apăra drepturile. Aceeași sursă a precizat că Vitalie Țaulean a ignorat mai multe invitații ale Comisiei pentru Etică și Disciplină de a se prezenta la ședință ca să-și expună poziția.

Aceasta nu este prima abatere comisă de apărător, constatată de Comisia pentru Etică și Disciplină. În luna august avocatul Țaulean a fost sancționat cu o amendă de 3.000 de lei, pentru că nu și-a onorat obligațiunile contractuale față de o clientă care l-a angajat în patru dosare, achitându-i câte 6 miii de lei pentru fiecare caz.

Solicitat la telefon de către reporterul Anticoruptie.md, Vitalie Țaulean a declarat că intenționează să contesteze deciziile Comisiei și a cerut să revenim peste 30 de minute, pentru a beneficia de dreptul la replică. Ulterior, apărătorul a declarat că el nu a fost informat official că i-a fost retrasă licența și a insistat să divulgăm sursa.

Anticoruptie.md
18/11/2019

Comentarii