Un bărbat anunţat în căutare pentru trafic de influenţă a fost preluat de CNA de la aeroport

Irina Odobescu
05/10/2020
AIC via Facebook

Un bărbat de 28 de ani, învinuit că ar fi cerut 900 de euro de la o persoană pentru a o ajuta să obțină permisul de conducere fără a susţine examenele, a fost reținut la punctul de control al Aeroportului Internaţional Chişinău de către angajaţii Inspectoratului general al Poliţiei de frontieră.

Centrul Național Anticorupție a anuțat bănuitul în căutare pentru trafic de influenţă. Potrivit denunţătorului, învinuitul ar fi declarat că ar avea influenţă asupra unor membri ai comisiei de evaluare şi că-i poate determina să-i dea calificative pozitive la probele teoretice şi practice.

În 2019, bărbatul a fost recunoscut în calitate de învinuit, în lipsa acestuia și a fost dispusă inițierea investigațiilor de căutare, pentru a-i fi adusă la cunoștință ordonanța procurorului. El a fost reținut luni de către poliţiştii de frontieră, la intrarea în ţară și transmis organului de urmărire penală al CNA.

Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă o amendă în mărime de la 100.000 la 150.000 de lei sau închisoare de până la cinci ani.

Irina Odobescu
05/10/2020

Comentarii