Un medic psihoterapeut, în vizorul CNA, după ce a cerut mită pentru eliberarea unui certificat medical

Irina Odobescu
09/09/2020
Foto: cna.md

Un medic psihoterapeut din cadrul Centrului Comunitar de Sănătate Mintală Bălţi este cercetat într-un dosar penal pentru corupere pasivă, după ce a fost denunțat de un bărbat care susține că medicul i-a cerut 500 de lei pentru a urgenta eliberarea unui certificat medical.

Bănuitul a ajuns în vizorul Direcţiei Generale Teritoriale Nord a Centrului Național Antcorupție (CNA) şi al procurorilor anticorupţie, după ce denunțătorul ar fi încercat să se programeze la Comisia specială de examinare a capacităţii psihice a solicitanţilor de a deţine şi folosi arme şi muniţii, a practica activităţi sociale şi profesionale cu responsabilitate sporită pentru a obţine un certificat medical. Acesta a avut nevoie de certificat pentru a-şi reînnoi permisul de conducere, care expira în octombrie. Deoarece programarea la Comisie era stabilită abia pentru noiembrie, a apelat la serviciile psihoterapeutului. La rândul său, medicul i-ar fi propus să-i plătească 500 de lei, iar certificatul să fie eliberat imediat după primirea banilor.

Dacă va fi găsit vinovat, bănuitul riscă o pedeapsă sub formă de amendă penală, până la 10 ani de detenţie, dar şi privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice pentru o anumită perioadă. Medicul este cercetat în stare de libertate, iar ofiţerii CNA investighează presupusa implicare a acestuia şi în alte acte de corupere similare.

Irina Odobescu
09/09/2020

Comentarii