Un medic stomatolog, complicele primarului de Boldurești în ascunderea urmelor accidentului cu final tragic

Anticoruptie.md
21/02/2024
captura video

Poliția anunță că a mai fost identificat un suspect, care l-a ajutat pe primarul de Boldurești, Nisporeni, să ascundă urmele accidentului care a curmat viața unui minor de 14 ani. Este vorba de un medic stomatolog. Suspectul urmează să fie reținut pentru 72 de ore. 

Poliția notează că medicul l-a ajutat pe primar să găsească o mașină identică cu cea implicată în accident. Tot el a participat la montarea plăcuței cu numărul de înmatriculare pe altă mașină, pentru a duce în eroare oamenii legii.

Reținerea complicelui a avut loc la câteva ore distanță de la reținerea primarului localității Boldurești, raionul Nisporeni, care este suspectat că ar fi tamponat un copil de 14 ani în timp ce se afla la volanul automobilului de serviciu. În urma impactului, copilul a decedat, iar șoferul a fugit de la locul accidentului.

Pentru a se eschiva de la răspundere, primarul a încercat să ducă în eroare Poliția. În prima fază, acesta a montat plăcuța cu numărul de înmatriculare pe o mașină de marcă identică celei implicate în accident (o Dacia Duster de culoare albă). Poliția a publicat imagini video surprinse de camerele de supraveghere din momentul în care bărbatul schimba plăcuța cu numărul de înmatriculare.  Mașina a fost anunțată în orientare, iar suspectul a deconectat telefonul și nu s-a prezentat nici la domiciliu și nici la locul de muncă. 

În seara zilei de marți, 20 februarie, în jurul orei 22:00, acesta a înscenat un accident rutier cu implicarea mașinii deteriorate, pentru a ascunde urmele accidentului în care a fost tamponat copilul.

Menționăm că accidentul a avut loc la 19 februarie, în localitatea Boldurești din raionul Nisporeni. Urmare a acestuia un minor de 14 ani a fost tamponat mortal de o mașină, iar șoferul, care s-a dovedit a fi primarul localității, a fugit de la fața locului, lăsând minorul acolo.

Cauză penală se află în gestiunea procurorilor din Chișinău.

Anticoruptie.md
21/02/2024
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii