Un milionar, pe banca acuzaţilor. Ce i se incriminează directorului de la Interauto

Julieta Saviţchi
20/09/2022
Facebook

Directorul şi proprietarul de facto al reţelei de import şi comercializare a mijloacelor de transport din Republica Moldova Interauto, Sergiu Vişan, este inculpat într-un dosar penal pentru contrabandă în proporţii deosebit de mari.

Dosarul se află în gestiunea magistratului Alexandru Negru de la Judecătoria Chişinău din decembrie 2021, iar toate cele cinci şedinţele de judecată programate până la 22 septembrie au fost amânate, de cele mai multe ori pe motiv că nu s-au prezentat părţile.

Următoarea şedinţă a fost programată pentru data de 10 octombrie.

Sergiu Vişan a fost reţinut la 8 septembrie 2021, pe Aeroportul Internațional Chișinău, cu 100 000 de euro și o mie de lire sterline nedeclarate, echivalentul a 2.428.520 de lei conform cursului oficial. Bărbatul, în vârstă de 43 de ani, urma să ajungă la Istanbul, Turcia, însă a fost reținut pentru verificări suplimentare după ce în timpul controlului de securitate angajații Poliției de Frontieră au observat mai multe bancnote în bagajul de mână. Mijloacele băneşti au fost confiscate.

Reţeaua Interauto a lui Sergiu Vişan este una din cele mai mari companii de pe piaţa auto din Republica Moldova. Doar firma Interauro-De din reţeaua lui Vişan are cifra anuală de afaceri de 14.000.000 de lei.

Julieta Saviţchi
20/09/2022Follow us on Telegram

Comentarii