Un poliţist de la Ciocana, plasat în izolatorul CNA, după ce a fost denunțat că a primit mită

Crina Dumitriu
11/09/2020
Foto: CIJM

Un ofiţer de sector al Inspectoratului de poliţie Ciocana a fost reţinut vineri de ofițerii CNA şi procurorii anticorupţie. Acesta este suspectat de corupere pasivă şi a fost reţinut în flagrant, după ce a primit 4000 de lei mită de la un tânăr.

Polițistul a fost denunțat  la CNA pentru că ar fi pretins 4000 de lei de la  un tânăr pentru a nu-i întocmi un proces-verbal cu privire la unele nereguli, depistate în activitatea acestuia. Ar fi vorba despre utilizarea muncii nedeclarate de către denunţător, iar pentru a-l scuti de amendă poliţistul ar fi recurs la o înţelegere contra unei sume de bani. 

CNA a comunicat că pe acest caz a fost iniţiată o urmărire penală pentru corupere pasivă, iar reţinerea a avut loc chiar în biroul de serviciu al omului legii. Acesta a predat benevol banii primiţi. În prezent, poliţistul se află la CNA şi urmează să fie plasat în izolator pentru 72 de ore.

Dacă va fi găsit vinovat, ofiţerul riscă până la 10 ani de puşcărie, amendă penală şi privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice pentru o anumită perioadă de timp.

Procuratura Anticorupţie conduce urmărirea penală.

Crina Dumitriu
11/09/2020

Comentarii