Un polițist de la Florești, plasat în izolatorul CNA. Ar fi promis că poate rezolva un caz de violență în familie

Anticoruptie.md
09/04/2021

Un polițist din cadrul Inspectoratului de Poliție Florești a fost reținut și plasat în arest pentru 72 de ore, fiind bănuit de trafic de influență. Omul legii ar fi pretins că poate rezolva un caz de violență în familie care a avut loc în satul Roșieticii Vechi din Florești.

Potrivit denunțătorului, angajatul Inspectoratului de Poliție Florești i-ar fi dat de înțeles că ar putea rezolva plângerea depusă de mama sa pentru agresare fizică în schimbul unei stimulări financiare. Rolul intermediarului dintre polițist și presupusul agresor s-a angajat să-l execute un cumătru, care urma să transmită suma de 2.000 de lei. După ce s-a rezolvat cazul, bărbatul s-a răzgândit să achite suma convenită și i-a denunțat pe ambii la Direcția generală teritorială Nord a CNA.

CNA și procurorii au inițiat pe acest caz o anchetă pentru trafic de influență, iar în seara zilei de joi polițistul și intermediarul au fost reținuți și plasați în izolator pentru 72 de ore.

Dacă vor fi găsiți vinovați de trafic de influență, aceștia riscă pușcărie sau amendă penală, iar în cazul polițistului și privarea de dreptul de a ocupa funcții publice.

Anticoruptie.md
09/04/2021

Comentarii