Un polițist din Anenii Noi, cercetat pentru trafic de influență. Ar fi pretins 11.000 de lei de la un bărbat pentru a-i soluționa dosarul

Anticoruptie.md
14/01/2021

Un ofițer din cadrul Inspectoratului de Poliție Anenii Noi a fost reținut pentru 72 de ore, fiind bănuit într-un dosar de trafic de influență. Polițistul a fost denunțat de un bărbat de la care ar fi cerut 11.000 de lei pentru a-l ajuta să soluționeze un dosar de căutare.

Într-un comunicat al Centrului Național Anticorupție se arată că polițistul ar fi susținut că are influență asupra unor responsabili ai Ministerului Afacerilor Interne pe care i-ar putea determina să permită soției declarantului, anunțată în căutare, să intre nestingherit în țară. Din spusele denunțătorului, inspectorul i-ar fi sugerat că, atunci când soția sa va ajunge la frontiera cu Republica Moldova, să-l sune pentru a aranja intrarea acesteia fără a fi reținută.

Operațiunea de reținere a avut loc în după-amiază zilei de 13 ianuarie pe teritoriul unei stații de alimentare din Anenii Noi. La somația ofițerilor CNA, polițistul a predat benevol întreaga suma primită, în valoare de 11.000 de lei.

Pe numele omului legii a fost pornită o urmărire penală în temeiul art. 326 cod penal - traficul de influență. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă până la șapte ani de închisoare.

Precizăm că în 2020, 43 de angajați ai MAI au fost cercetați penal de CNA și procurori, fiind bănuiți de comiterea unor fapte de corupție.

Anticoruptie.md
14/01/2021

Comentarii