Un şef al Inspectoratului General de Carabinieri din Cahul, reţinut într-un dosar de trafic de influenţă

Anticoruptie.md
02/10/2019
Capital.ro

Trei persoane din Cahul au fost reținute de ofițerii Direcţiei generale teritoriale Sud a Centrului Național Anticorupție şi procurorii anticorupție, într-un dosar de trafic de influenţă. Acestea ar fi pretins de la un învinuit 2 500 de euro pentru mușamalizarea cauzei penale în care acesta era vizat. printre cei reținuți este comandantul de companie Cahul din cadrul Inspectoratului General de Carabinieri, tatăl acestuia şi un avocat.

Cei trei suspectaţi ar fi cerut de la o persoană, care ulterior i-a denunțat, suma de 2500 de euro ca să o scape de dosar. Potrivit materialelor cauzei, bănuiţii ar fi pretins banii, susţinând că pot influența procurorul de caz şi judecătorii din raionul Cahul să îi aplice o pedeapsă mai blândă pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate, iar ulterior să nu conteste la Curtea de Apel decizia primei instanţe.

Pe marginea faptelor descrise, potrivit CNA, a fost deschis un dosar penal în temeiul art. 326 cod penal - trafic de influenţă, bărbaţii fiind reținuți pe un termen de 72 de ore.  Dacă vor fi găsiți vinovați, bănuiții riscă până la 6 ani închisoare sau o amendă în mărime de la 3000 la 4000 unităţi convenţionale

Procuratura Anticorupţie conduce urmărirea penală.

Anticoruptie.md
02/10/2019

Comentarii