Urmările unei investigaţii CIJM: Procuroră anticorupţie, investigată de Inspecţia Procurorilor

Julieta Saviţchi
07/12/2021

Procurora anticorupţie, Mirandolina Suşiţcaia, a ajuns în atenţia Inspecţiei Procurorilor. Instituţia s-a autosesizat în urma unei anchete a Centrului de Investigaţii Jurnalistice, publicată pe portalul Anticorupţie.md.

Inspecţia Procurorilor verifică mai multe fapte expuse în ancheta jurnalistică, precum scoaterea de sub urmărire penală a judecătorilor moldoveni, implicaţi în Laundromatul rusesc, faptul că a raportat superilor  că nu există probe în dosarul respectiv şi că s-a eschivat să pună la dispoziția Comisiei parlamentare de anchetă privind spălătoria rusească informaţii despre Laundromat. 

Inspecţia Procurorilor mai verifică dacă este adevărat că Mirandolina Suşiţcaia a primit un buchet de flori de la Platon, transmis prin intermediul avocaţilor acestuia.

Procuratura Generală a anunţat încă în luna octombrie că procurorul general interimar, Dumitru Robu, i-a retras Mirandolinei Suşiţcaia dosarele Laundromat și cele în care figurează omul de afaceri Veaceslav Platon din cauza unor „dubii” privind obiectivitatea și imparțialitatea acesteia.

Julieta Saviţchi
07/12/2021Become a Patron!

Comentarii