Va sta o pătrime de veac în închisoare

Meroslava Parii
02/02/2023
Colaj CIJM

Un tânăr în vârstă de 27 de ani a fost recunoscut vinovat de săvârșirea infracțiunii de omor, vătămare gravă a integrității corporale, precum și trei episoade de vătămare medie a integrității corporale, stabilindu-i-se pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 25 de ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis. Sentința a fost pronunțată, la 31 ianuarie 2023, de  Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Inculpatul, în 4 zile diferite ale lunilor decembrie 2021 - ianuarie 2022, a intrat în conflict cu patru victime de gen masculin, și din motive de ură națională, deoarece victimele erau vorbitori de limba rusă, le-a aplicat mai multe lovituri cu pumnii și picioarele peste diferite părți ale corpului, cauzîndu-i primei victime, conform raportului de expertiză judiciară - vătămări corporale grave, iar celorlalte trei victime – vătămări corporale medii.

„La 12 ianuarie 2022, pe timp de zi, aflându-se într-o construcție amplasată în sectorul Ciocana al capitalei, pe fundalul apariţiei unui conflict spontan între el şi victima, care s-a dovedit a fi tot un bărbat, deoarece ultimul nu i-a permis să sustragă un calorifer uzat ce se afla în încăpere, intenționat, dându-şi seama de caracterul prejudiciabil al acțiunilor sale, i-a aplicat mai multe lovituri în regiunea capului, (minim 13 lovituri) cu o bucată de lemn și o cheie franceză, cauzându-i vătămări corporale care au dus la decesul ultimului”, se arată într-un comunicat al Procuraturii Generale.

Instanța a mai dispus încasarea din contul inculpatului a sumei de 91 849 lei cu titlu de cheltuieli de judecată.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile.

Meroslava Parii
02/02/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii