Vameș reţinut de CNA şi procurorii anticorupţie pentru că ar fi cerut mită

Anticoruptie.md
06/09/2019

Ofiţerii Centrului Național Anticorupție (CNA) şi procurorii anticorupţie au reținut un angajat al Serviciului Vamal într-un dosar de corupere pasivă. Acesta este suspectat că ar fi pretins şi primit de la un cetăţean 1.200 de euro pentru a vămui un autoturism importat în ţară din Germania, se menționează într-un comunicat al instituției.

Denunţătorul ar fi introdus în Republica Moldova un automobil de model „Ford Transit” fără a-l vămui, potrivit materialelor cauzei. Pentru că nu avea toate actele în regulă, el ar fi apelat la angajatul vamal care i-ar fi cerut 1.200 de euro pentru servicii. Transmiterea a avut loc într-un local de agrement din capitală. Operaţiunea de reţinere a avut loc cu suportul Serviciului Vamal.

CNA a pornit o urmărire penală în acest caz în temeiul alin. (1), art. 324 cod penal - corupere pasivă. Dacă va fi găsit vinovat, vameşul riscă închisoare de la trei la șapte ani, amendă în mărime de la 4.000 la 6.000 unităţi convenţionale şi privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la cinci la zece ani.

Centrul mai indică faptul că, de la începutul anului curent, cinci angajaţi vamali au fost cercetaţi pentru acte de corupţie şi conexe.

Anticoruptie.md
06/09/2019

Comentarii