VIDEO// Bărbatul reținut cu metale prețioase la vamă ascundea și în casă o mică avere

Anticoruptie.md
19/04/2024
Sursă: Serviciul Vamal

Bărbatul care a încercat, în decembrie 2023, să introducă clandestin în Republica Moldova obiecte din metale prețioase, în sumă de peste 1 milion 500 de mii de lei, este cercetat în stare de libertate. Între timp, ofițerii Serviciului Vamal sub conducerea procurorilor PCCOCS au pus în executare patru mandate de percheziție.

Ofițerii de investigații au desfășurat percheziții la domiciliul bănuitului, dar și în alte spații, de unde au ridicate articole presupuse a fi din aur, precum și purtători de informații.În dosar, cu statut de bănuit este doar bărbatul de 37 de ani, care a fost depistat la vama Leușeni, cu obiecte din metale prețioase și anume: medalii, monede și un lingou de culoare galbenă, ascunse în gentuța personală, care nu au declarate organului vamal.

În cadrul acțiunilor de investigație, bărbatul a comunicat mai multe versiuni despre proveniența bunurilor, dar și despre scopul introducerii acestora în țară, toate versiunile fiind diferite și trezind semne de întrebare.

Precizăm că, în data de 5 decembrie 2023, în geanta de mână  a bănuitului au fost depistate bunurile nedeclarate: 103 monede, un lingou și două medalii. În cadrul audierilor, persoana a declarat că monedele au fost procurate contra sumei de 300 euro, iar lingoul presupus a fi din aur - 800 euro.

Anticoruptie.md
19/04/2024
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii