VIDEO// Bătaia de la CSM: Inculpatul a ajuns pe banca acuzaților

Julieta Savițchi
30/05/2019

Bărbatul care a agresat  fizic, la 27 septembrie 2018, o femeie în timp ce protesta în fața Consiliului Superior al Magistraturii, a ajuns pe banca acuzaților. Alexandru Maniulenco este învinuit în baza  articolului 287 din Codul Penal de huliganism. 

Totuși, ședința preliminară nu a avut loc la data de 29 mai, după cum a fost programată. Partea vătămată, activista Maria Olaru, a solicitat recuzarea judecătoarei Angela Catană, pe motiv că procurorul pe caz a intrat cu puțin timp înainte de începerea procesului în biroul magistratei. Cererea de recuzare a fost respinsă, iar ședința de judecată amânată.

Inițial, procurorii au respins plângerea femeii de a porni dosar penal pe numele lui Maniulenco. Maria Olaru susține că polițiștii au fost determinați să revină la caz pentru că a fost monitorizat de către portalul Anticoruptie.md și pentru că a protestat în ziua inaugurării sediului Procuraturii Generale.

În înregistrările video de la Consiliul Superior al Magistraturii se observă cum protestează femeia pașnic la poarta instituției. Un bărbat care s-a dovedit a fi Alexandru Maniulenco iese pe scări, o atacă din spate și o târâie într-o parte. După asta, Maniulenco îl atacă pe un bărbat care filmează. Îi smulge acestuia geanta și încearcă să îi ia camera. Altercația a fost urmărită de către angajații Serviciului Pază al Ministerul Afacerilor Interne, care nu au solicitat intervenția Poliției.

Maniulenco și-a explicat acțiunile prin faptul că „Consiliul Superior al Magistraturii este o instituție de stat și nu se poate protesta”.

Alexandru Maniulenco este angajat al firmelor lui Ivan Lisneac, ce își au sediul în clădirea vecină cu cea a Consiliului Superior al Magistraturii. Cele două clădiri cu patru nivele în care se află Consiliul au fost procurate 37 de milioane de lei de la Lisneac la finele anului 2013.

 

Julieta Savițchi
30/05/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii