VIDEO// Captură de peste un milion de lei. Momentul reținerii traficanților de droguri

Anticoruptie.md
09/11/2023
Captură video

Captură de droguri în valoare de peste 1.000.000 de lei din Ucraina, ascunse în cartușe pentru imprimantă. Ofițerii Direcției Antidrog și cei de urmărire penală din cadrul INI, în comun cu procurorii PCCOCS, au reținut cinci persoane implicate într-o schemă de contrabandă a narcoticelor.

Patru persoane, printre care o femeie și doi sportivi de performanță din sudul țării, au fost reținute în luna sptembrie. Recent, a fost reținut și transportatorul, care este un cetățean al Ucrainei de 47 de ani. Bărbații învinuiți de trafic de droguri au fost plasați în arest preventiv, pentru 30 de zile, iar femeii, care îngrijește un copil mic, i-a fost aplicată interdicția de a părărsi teritoriul Republicii Moldova.

După ce erau transportate în Republica Moldova, drogurile sintetice de tip PVP erau distribuite în diferite raioane. Ulterior, liderul grupului infracțional,care locuiește în Ucrain,a asigura vânzarea drogurilor în Moldova, prin intermediul aplicației mobile Telegram, cu primirea plăților electronic de la clienți.

Anticoruptie.md
09/11/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii