VIDEO // Chef al socialiștilor pe malul iazului, la Brăviceni, Orhei

Julieta Savițchi
25/05/2021
CIJM

Chef de zile mari la Brăviceni, Orhei. Peste 50 de reprezentanții ai Partidului Socialiștilor au dat startul campaniei electorale pentru parlamentare, cu frigărui și zeamă de pește, pe malul iazului. Printre ei - liderul PSRM, Igor Dodon, și președinta Parlamentului Zinainda Grecianâi, care a fost însoțită de paza de stat. Socialiștii spun că au discutat strategia de campanie electorală și au împărțit sarcini pentru scrutin. În zonă, de asemenea,  au fost văzute echipaje ale Poliției. 

Petrecerea s-a dat în după-amiaza zilei, la iazul de la intrarea în satul Brăviceni. Zeci de mașini de lux au staționat în preajmă. De pe mal se auzea muzică, de unde venea miros de frigărui. 

Proprietarul, deputatul socialist Mihai Paciu a interzis jurnaliștilor prezenți la fața locului să filmeze și a insistat ca aceștia să părăsească zona, întrucât e propietate privată. Parlamentarul s-a îmbrâncit cu jurnaliștii, reușind să-i scoată de pe proprietatea sa. Deputatul Grigore Novac, singuru care a vorbit cu jurnaliștii, a spus că reprezentanții PSRM s-au adunat în aer liber, din cauza pandemiei, ca să respecte distanța. El a precizat că au discutat strategia de campanie electorală și au împărțit  sarcinile pentru desfășurarea campaniei. Novac a confirmat că la petrecere a fost și liderul PSRM Igor Dodon, dar că acesta a plecat mai devreme, întrucât urma să participe la o emisiune.  La petrecere nu au fost văzuți reprezentanți ai comuniștilor, cu care socialiștii au fcăut bloc electoral pentru scrutinul parlamentar din 11 iulie.      

Reporterii Anticoruptie.md au surprins mașinile cu care au venit fruntașii socialiști la petrecerea de pe malul iazului. 

Mihail Paciu este deputat socialist, fost conducăt al unei gospodării țărănești care îi poartă numele (G. Ț. „M. I. Paciu”) din Ivancea, Orhei. El a candidat cu numărul 33 pe lista Partidului Socialiștilor în alegerile parlamentare din 24 februarie 2019. La fel, Paciu a fost și candidatul PSRM la funcția de deputat în Parlament din partea circumscripției electorale uninominale nr. 19, Ivancea, Orhei, câștigată atunci de Marina Tauber. În 2017, Igor Dodon i-a acordat Ordinul „Gloria Muncii”. 

Deputatul Novac a postat pe pagina sa de Facebook o poză de grup și a scris că „foarte rar ne putem permite să discutăm în alt format, fără cravată și costum. Azi, împreună cu colegii am decis să facem totalurile muncii noastre, dar și să punem la punct strategiile de viitor într-un altfel de format. În sînul naturi, la aer curat”. 

Reporterii Centrului de Investigații Jurnalistice au suprins și un echipaj de poliție în apropierea petrecerii dată de socialiști.

  

 

Julieta Savițchi
25/05/2021Follow us on Telegram

Comentarii