VIDEO// Cum a fost efectuată percheziţia la domiciliul lui Ruslan Popov

Julieta Saviţchi
07/05/2022
CIJM

Procurorii anticorupţie l-au aşteptat sâmbătă timp de trei ore şi jumătate pe adjunctul fostului procuror general, Ruslan Popov, ca să-i facă percheziţie la domiciliu. Acesta era plecat într-o deplasare în nordul ţării.

În urma percheziţiei, foştii subalterni ai lui Popov au ridicat de la acesta documente şi înscrisuri de ciornă, 3 telefoane mobile, un bloc de sistem, o agendă personală, înscrisuri care indică asupra asupra tranzacţiilor în euro.

Ruslan Popov este bănuit într-un nou dosar penal, fiindu-i incriminată infracţiunea de spălare de bani. Fostul adjuncr al lui Alexandr Stoianoglo este suspectat de faptul tăinuirii şi deghizării naturii, originii, dar şi deplasării proprietăţii reale a unui bun imobil, aflat în centrul capitalei, pe care îl deţinea in calitate de beneficiar efectiv.

Potrivit procurorilor, în perioada anilor 2013-2019, Ruslan Popov a inregistrat dreptul de proprietate asupra bunului imobil pe numele unei persoane interpuse, în scopul tăinuirii veniturilor ilicite  investite.

Ruslan Popov are statut de învinuit şi într-un dosar pentru îmbogăţire ilicită.

 

Julieta Saviţchi
07/05/2022Follow us on Telegram

Comentarii