VIDEO // Cum arată automobilul unei procurore aflate la început de carieră

Julieta Savițchi
31/05/2019
Anticoruptie.md

Irina Tătaru, procuroră în cadrul Oficiului Buiucani al Procuraturii Chișinău, și-a cumpărat recent un automobil de lux care a costat-o peste jumătate de milion de lei, sumă ce depășește de câteva ori venitul său anual obținut din salariu.

Procurora Tătaru a indicat în Declarația de avere și interese personale că automobilul de model Mercedes-Benz GLE250, pentru care a plătit peste 550.000 de lei (circa 27,5 mii de euro), a fost fabricat în 2016 și este înregistrat pe numele unui membru al familiei sale. Pe piața din Republica Moldova, prețul unui automobil identic cu al procurorei Tătaru constituie 68.800 de euro.

Irina Tătaru și-a început cariera de procuroră la 1 martie 2019, activând până la data respectivă în calitate de asistentă. Potrivit Declarației de avere și interese personale pentru 2018, ea are la întreținere un copil minor și nu dispune de spațiu locativ. Salariul indicat în aceeași declarație de peste 90.000 de lei este unicul venit al familiei.

Procurora a indicat pentru anul trecut un venit de 150.000 de lei din vânzarea automobilului de model Lexus CT200H. În Declarația de avere pentru anul 2017, Irina Tătaru a indicat că are în proprietate un automobil de model Hyundai Tucson, în valoare de 26.800 de euro, procurat în leasing, pe care urma să îl achite până în 2020. În Declarația de avere pentru anul 2018, această mașină, precum și datoria, nu se regăsesc.

În Declarația de avere pentru 2017, Irina Tătaru a raportat o donație de 30.000 de euro. Irina Tătaru a declarat că prețul Mercedesului corespunde celui indicat în Declarație, evitând să facă alte comentarii.

Julieta Savițchi
31/05/2019
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii