VIDEO// Cum au fost puși la pământ membrii grupării „Turoc”

Anticoruptie.md
25/05/2023
Sursa: PCCOCS

Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii INI, anunță că au reținut la Chișinău trei membri ai organizației criminale „Turoc” pentru tâlhării în regiunea Moscovei, în perioada 2012-2016. Aceștia acționau cu deosebită cruzime, cu folosirea armelor de foc, pentru ca să sustragă obiecte din aur, bijuterii, pietre prețioase, ceasuri de lux. Ulterior, o parte din acestea erau vândute în Moldova. 

Bărbații reținuți au vârste de 30, 43 și 46 de ani, iar anterior au fost condamnați în Moldova pentru furt, tâlhărie, șantaj și trafic de droguri. Atunci când au fost informați despre condamnarea a 10 membri ai organizației criminale de autoritățile rusești, aceștia au încetat să viziteze statul cu pricina. Urmare a perchezițiilor de la domiciliile din Chișinău ale bănuiților, oamenii legii le-au ridicat dispozitivele de comunicare pentru cercetare, 24.000 EUR care ar proveni din tâlhăriile comise, un pistol semi-automat păstrat necorespunzător, precum și cannabis.

Ulterior reținerii bănuiților, procurorii PCCOCS au depus demersuri de aplicare a arestului în privința acestora pentru continuarea obiectivă a investigațiilor, timp în care persoanele beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii. Totodată, în același dosar, în data de 24 mai, autoritățile ruse l-au condamnat pe hoțul în lege cunoscut ca „Turoc” la pedeapsa cu închisoarea în penitenciar de tip închis, pentru un termen de 21 de ani, acesta fiind obligat să achite și o amendă în sumă de patru milioane ruble rusești.

Anticoruptie.md
25/05/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii