VIDEO Curtea de Apel îl scapă de închisoare pe fostul democrat Valeriu Guma

Anticoruptie.md
15/12/2015
Foto: Valeriu Guma // tribuna.md

Curtea de Apel Chişinău a decis marţi, 15 decembrie, să menţină decizia Judecătoriei sectorului Buiucani al Capitalei prin care fostul deputat democrat Valeriu Guma a fost condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare, pentru trafic de influenţă, luare şi dare de mită, infracţiuni comise pe teritoriul României. Asta după ce Guma a fost condamnat anterior de justiţia din România la patru ani de închisoare cu executare. 

Judecătorii Iurie Iordan, Ghenadie Lîsîi și Silvia Vrabie au considerat demersul procurorilor drept neîntemeiat. Cazul a fost examinat în lipsa lui Valeriu Guma, avocaţii săi motivând că acesta ar fi internat în spital, precizează Ziarul de Gardă

Decizia primei instanțe prin care Valeriu Guma a fost scutit de închisoare a fost pronunţată pe 20 noiembrie, de magistratul Judecătoriei sectorului Buiucani Ghenadie Pavliuc. Potrivit juriștilor, judecătorul ar fi trebuit să menţină pedeapsa aplicată de instanţele din România. Magistratul i-a aplicat însă fostului deputat o pedeapsă mult mai blândă, scutindu-l astfel de închisoare. La scurt timp, procurorii au contestat decizia, motivând că instanţa a ignorat prevederile legislaţiei internaţionale şi a aplicat eronat prevederile Codului Penal şi ale Codului de Procedură Penală. Astfel, Procuratura Generală a solicitat casarea hotărârii judecătoreşti în partea ce ţine de suspendarea condiţionată a executării pedepsei şi reţinerea acestuia în sala de judecată.

Sursa video: curaj.tv

Anticoruptie.md
15/12/2015Follow us on Telegram

Comentarii