VIDEO// Escrocherie în condiţii de maximă securitate. Cum au fost înşelaţi mai mulţi agricultori

Julieta Saviţchi
27/03/2023
CIJM

Zeci de fermieri, victime ale unei reţele de escroci, luptă de ani buni să obţină banii pentru roada vândută. Pe banca acuzaţilor au ajuns câţiva deţinuţi, condamnaţi anterior pe viaţă pentru alte crime grave, dar şi persoane apropiate lor.

Victimele au declarat pentru portalul Anticoruptie.md că au livrat tone de cereale în baza unor contracte false, fără să le fie achitaţi banii. „A spus că este reprezentant de la firmă. Au venit la mine, am semnat contractul, le-am dat marfa, seminţe de floarea soarelui. Trebuiau să facă transferul timp de 5 zile. Achitarea nu s-a făcut. Am găsit printr-un prieten numărul de telefon al directorului firmei. Dar mi-a zis că nu ştie nimic. Chiar dacă datele din contracte şi ştampila aplicată coincideau întocmai”, a declarat un agricultor care susţine că luptă să-şi recupereze banii încă din anul 2000.

Ceo ajunşi pe banca acuzaţilor pledează nevinovat şi susţin că schema a fost inplementată de angajaţi ai organelor de drept.

„Este un dosar fabricat. În spate stau poliţişti. Interesaţi-vă pentru ce dosare stau cei condamnaţi pe viaţă”, ne-a declarat o femeie, învinuită în cauza respectivă.

Examinarea dosarului în instanţă decurge anevoios din cauza numărului mare de martori, învinuiţi şi inculpaţi.

Julieta Saviţchi
27/03/2023Follow us on Telegram

Comentarii