VIDEO// Familia Dodon, în luptă cu procurorii. A contestat mai multe ordonanţe privind desfăşurarea urmăririi penale

Anticoruptie.md
15/03/2023
Captură

Judecătoria Chişinău a pus pe rol plângerile ex-preşedintelui Igor Dodon, precum şi de către mama şi soţia sa, ambele cu numele Galina Dodon, depuse „împotriva acţiunilor, inacţiunilor, şi actelor organului de urmărire penală”.

Familia Dodon a contestat, pretinzându-le ilegale, toate ordonanţele în dosarele intentate pentru infracţiuni de corupţie şi îmbogăţire ilicită, inclusiv şi cele ce ţin de efectuarea percheziţiilor.

Plângerile depuse de Igor Dodon şi familia sa au ajuns în gestiunea magistratului Roman Mazureţ, care l-a menţinut timp de câteva luni pe fostul preşedinte în arest la domiciliu, iar pe cumnatul său, Petru Merineanu, în Penitenciarul nr.13.

Fostul preşedinte, membrii familiei şi avocaţii săi nu s-au prezentat la şedinţe, acestea fiind amânate.

Precizăm că, Igor Dodon este învinuit pe două capete de acuzare pentru corupţie pasivă, episodul din înregistrarea video în care primeşte de la oligarhul Plahotniuc punga cu bani, pentru ca să facă alianţă cu PDM, precum şi acuzaţia de finanţare ilicită a Partidului Socialiştilor.

În gestiunea procurorilor a mai rămas partea dosarului ce ţine de acuzaţiile de îmbogăţire ilicită şi trădare de patrie. Mama şi soţia fostului preşedinte sunt învinuite de complicitate la îmbogăţirea ilicită.


 


 

Anticoruptie.md
15/03/2023Follow us on Telegram

Comentarii