VIDEO // Fiul procurorului Anticorupție Gheorghe Ciobanu insistă asupra tragerii la răspundere penală a unui șofer pentru că l-a insultat în trafic

Julieta Savițchi
06/06/2019
Anticoruptie.md

Judecătoria Chișinău a pus pe rol dosarul intentat pe numele chișinăueanului Oleg Ursachi pentru că l-a insultat în trafic pe fiul procurorului Anticorupție, Gheorghe Ciobanu. Inculpatul care își recunoște vina consideră că tragerea la răspundere penală pentru că i-a vorbit cuiva grosolan este o măsură prea drastică, iar procurorul responsabil de caz, Ion Bazatin, ar fi influențat de către Gheorghe Ciobanu.

Prezent la ședința preliminară, pretinsa parte vătămată, Mihai Ciobanu, a refuzat să facă declarații pentru presă. „Nu ofer niciun detaliu. Voi face comentarii după ce se va pronunța instanța”, a spus tânărul. Acesta a refuzat să răspundă și la întrebarea despre pretinsa implicare a tatălui său.

La rândul său, procurorul Ion Bazatin a respins acuzațiile privind implicarea lui Gheorghe Ciobanu în gestionarea dosarului intentat la solicitarea fiului acestuia. „Este părerea inculpatului. Cu Gheorghe Ciobanu suntem colegi de breaslă, dar nu ne cunoaștem și nu lucrăm împreună”, a declarat omul legii. 

Incidentul a avut loc la 13 martie 2019 la intersecția de pe strada Alecu Russo, lângă Spitalul „Sfânta Treime”, din Chișinău. Oleg Ursachi susține că se deplasa pe drumul de pe strada Alecu Russo și un Mercedes în care se aflau un băiat și o fată a început să îl claxoneze și să îl urmărească. Bărbatul susține că a ieșit din mașină să vadă ce s-a întâmplat, însă tânărul i-a ripostat că îl filmează și i-a arătat un gest obscen.

„Am urcat în mașină și mi-am continuat calea, iar tânărul din Mercedes a continuat urmărirea, claxonând în același timp. Aproape de intersecție mi-a întretăiat calea, provocând o situație de accident. Când a oprit la culoarea roșie a semaforului, am ieșit din nou din mașină ca să îl întreb de ce procedează așa. El însă s-a blocat în automobil, iar eu nu am putut să mă controlez și am lovit cu pumnul în retrovizorul său, spărgându-l. Incidentul a durat câteva secunde, până a s-a aprins culoarea verde a semaforului”, a relatat Ursachi versiunea sa.

Bărbatul recunoaște că a greșit și i-a telefonat lui Mihai Ciobanu de mai multe ori ca să își ceară scuze, însă acesta nu a vrut să îl asculte. „Știu că trebuie să răspund, dar nu se pedepsește penal, nu se face închisoare pentru așa ceva. Poliția a decis inițial să fiu pedepsit contravențional, însă Procuratura Râșcani a emis o ordonanță privind intentarea unui dosar penal pentru huliganism, Art. 287, p. 1, Cod Penal, care prevede până la trei ani de închisoare. Inițial, tânărul a scris la poliție că prejudiciul este de 3.000 de lei, iar pe urmă pretențiile sale au ajuns la peste 21.000 de lei. Este evident că s-a implicat procurorul Gheorghe Ciobanu. Când aud cine este cealaltă parte pe dosar, avocații refuză să mă apere”, ne-a declarat Ursachi.

Cazul a fost sesizat pe Harta Corupției de către Oleg Ursachi.

Julieta Savițchi
06/06/2019

Comentarii