VIDEO // Fostul șef al PCCOCS insistă asupra anulării ordinului de repunere în funcție a lui Viorel Morari

Julieta Savițchi
19/02/2020

Nicolae Chitoroagă, fostul șef al Procuraturii Anticorupție, care și-a dat demisia după plecarea PDM de la guvernare, insistă în instanță asupra anulării ordinului semnat la 17 septembrie 2019 de ex-procurorul general interimar, Dumitru Roibu, privind revenirea lui Viorel Morari la șefia Procuraturii Anticorupție.

Procesul de judecată a început la data de 23 decembrie, iar o zi mai târziu, când Morari era deja suspendat din funcție de către Alexandr Stoianoglo, judecătorul Vitalie Ciumac a dat curs cererii lui Chitoroagă de a suspenda executarea ordinului din 17 septembrie 2019 până la adoptarea unei decizii finale.

La ședința de judecată din 18 februarie a fost prezent și Viorel Morari. Fostul șef al Procuraturii Anticorupție a cerut recuzarea magistratului pe motiv că a depus o plângere pe numele acestuia la Consiliul Superior al Magistraturii. Cererea de recuzare a fost respinsă.

Iurie Lealin, reprezentantul Procuraturii Generale, a declarat că a cerut să fie respinsă ca inadmisibilă plângerea lui Chitoroagă. „În acest caz Nicolae Chitoroagă este o persoană terță. Nu are nimic cu acest ordin. Oricine ar putea să ceară peste zece ani anularea unui ordin al procurorului general pe motiv că i-ar fi fost încălcat un drept”, a declarat acuzatorul.

Amintim că unul dintre dosarele de rezonanță investigate de Procuratura Anticorupție după revenirea lui Viorel Morari a fost cel pornit pe numele lui Chitoroagă pentru îmbogățire ilicită. Fostul șef al PCCOCS a fost pus sub învinuire și a stat 15 zile în arest preventiv. Dosarul a fost pornit după ce Procuratura Generală s-a autosesizat la o investigație jurnalistică a portalului Anticoruptie.md, privind o afacere care ar aparține lui Chitoroagă.

Julieta Savițchi
19/02/2020

Comentarii