VIDEO// I-au ridicat din paturi. Un grup criminal specializat în organizarea migrației ilegale a fost destructurat 

Anticoruptie.md
06/12/2023
Captură video

Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției Regionale Vest în comun cu procurorii Procuraturii Ungheni, cu suportul Serviciului de Informații și Securitate și Direcției Acțiuni Speciale la Frontieră, au destructurat un grup criminal organizat specializat în organizarea migrației ilegale prin falsificarea actelor de identitate. Au fost reținuți pentru 72 de ore trei figuranți din dosarul penal.

Activitățile infracționale ale grupului se desfășurau de la începutul anului 2022 până în prezent, aceștia perfectând actele false atât pe numele părților vătămate pe dosar, cât și ale altor aproximativ 25 de persoane, care au migrat ilegal în spațiul UE.

Membrii grupului organizau în mod meticulos toate procedurile necesare în vederea obținerii de către persoane a locurilor de muncă și legalizării șederii pe teritoriul statelor europene în baza actelor false. În acest sens, membrii grupării preluau comenzile, pregăteau actele false, precum și asigurau livrarea acestora în Uniunea Europeană.

La data de 5 decembrie 2023 au fost efectuate 12 percheziții în municipiul Chișinău, la locațiile membrilor grupării. În rezultat, au fost confiscate mai multe bunuri și obiecte relevante care au fost folosite în activitățile infracționale: 4 stative pentru cerneală, 8 ștampile, un permis de ședere italian și două permise de conducere moldovenești cu indicii de falsificare, cartușe, carduri bancare, mai multe telefoane mobile, cartele SIM, înscrisuri de ciornă, dispozitive de aplicare a sigiliilor suspectate a fi contrafăcute, precum şi 28 000 EUR.

În prezent, investigațiile continuă în scopul identificării și atragerii la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate în comiterea infracțiunii, cu respectarea normelor de prezumție a nevinovăției.

Anticoruptie.md
06/12/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii