VIDEO// Igor Dodon, de pe holurile Judecătoriei Chişinău: a promis dezvăluiri despre dosarele „comandate de guvernarea Maiei Sandu” şi a salutat contractul semnat cu Centrala electrică de la Cuciurgan

Julieta Saviţchi
05/12/2022
CIJM

Fostul preşedinte Igor Dodond respinge acuzaţiile aduse de ANI, promite dezvăluiri despre dosarele care ar fi „comandate de guvernarea Maiei Sandu” şi salută semnarea contractului de achiziţie a energiei electrice de la Centrala de la Cuciurgan. Declaraţiile au fost făcute pe holul oficiului Buiucani al Judecătoriei Buiucani, unde fostul şef al statului a venit pentru a participa la şedinţa de judecată în dosarul fraudei de la Energocom.

„ANI a confirmat că nu dețin alte active decât cele declarate oficiale. Suma peste 1.000.000 de lei care au spus că nu sunt justificate noi am venit cu argumentele necesare, au venit avocații cu justificarea acestor bani. ANI nu a luat în calcul, dar în judecată acest lucru o să îl demonstrăm”, a declarat fostul preşedinte despre acuzaţiile inspectorilor de integritate privind diferenţa de 1.175. 457 de lei dintre averea dobândită şi veniturile declarate.

Fruntaşul socialist a mai comunicat că va lansa marţi o pagină web pe care va fi plasată toată informaţia despre dosarele penale care i-au fost intentate.

Fostul preşedinte însă a lăudat Guvernul pentru contractul semnat cu Cemtrala termoelectrică de la Cuciurgan. „Consider că este un lucru bun, ca să procurăm energie electrică mai ieftină. Acest contract cu 73 de euro este în orice caz mai ieftin decât ce luam din România. Este necesar să fie semnat pe o perioadă mai lungă, ca să avem stabilitate în ce ține de prețul la energia electrică”, a spus Igor Dodon.


 

Julieta Saviţchi
05/12/2022Follow us on Telegram

Comentarii