VIDEO// Igor Dodon va sta mai mult în arest la domiciliu

Julieta Saviţchi
27/09/2022
CIJM

Curtea de Apel Chişinău a anulat, marţi, decizia Judecătoriei Chişinău prin care a redus cu 10 zile perioada de aflare în arest la domiciliu pentru Igor Dodon. Instanţa a dat curs demersului procurorilor anticorupţie şi a emis mandat de arest la domiciliu pentru fostul şef al statului pe un termen de 30 de zile.

Amintim că, judecătorul de instrucţie Roman Mazureţ a admis parţial, la 19 septembrie, demersul procurorilor anticorupţie privind prelungirea cu încă 30 de zile a arestului la domiciliu pentru Dodon şi a eliberat mandat pentru 20 de zile.

Igor Dodon a declarat după pronunţarea deciziei că este ţinut în arest la domiciliu pentru că celor de la guvernare, în special Maiei Sandu, le este frică de el. „Nu există altă explicaţie. Pe două capete de acuzare urmărirea penală a fost finalizată”, şi-a argumentat Dodon poziţia.

Cât a durat şedinţa de judecată, în faţa Curţii de Apel Chişinău a avut loc un miting în susţinerea fostului preşedinte, la care au participat mai mulţi deputaţi socialişti. În timp ce judecătorii se aflau în deliberare, Igor Dodon a ţinut un scurt discurs, în care a menţionat că procurorii nu au probe, dar îl ţin în arest la domiciliu pentru a-i face pe plac preşedintei Maia Sandu.

Fostul preşedinte Igor Dodon a fost reţinut pe 24 mai și încarcerat în izolatorul de detenție provizorie al Direcției de poliție a municipiului Chișinău.

Împreună cu el a fost reținut și cumnatul său, Petru Merineanu, fratele Galinei Dodon, învinuit de complicitate la infracțiunile de îmbogățire ilicită a lui Igor Dodon.

Julieta Saviţchi
27/09/2022Follow us on Telegram

Comentarii