VIDEO// Marina Tauber nu va mai dormi în cort. Deputata, plasata din nou în arest la domiciliu

Julieta Saviţchi
25/10/2022
Tauber îşi ia rămas bun înainte de a reveni în arest

Curtea de Apel Chişinău a anulat, marţi, decizia de săptămâna trecută a Judecătoriei Chişinău prin care vicepreşedinta Partidului Şor, Marina Tauber, a fost plasată sub control judiciar, şi a dispus revenirea ei în arest la domiciliu pe un termen de 30 de zile.

„Este o situație foarte ridicolă, în primul rând din punct de vedere juridic”, a comentat Marina Tauber după pronunţarea deciziei. Apoi, deputata şi-a luat rămas bun de la colegi, a urcat într-un automobil luxos de model BMW şi a plecat acasă.

Pe durata şedinţei de judecată, Partidul Şor a organizat în faţa Curţii de Apel Chişinău un miting la care s-a scandat în rusă: „Marina, noi suntem cu tine”.

Deputata Partidului Șor este vizată în două cauze penale pornite pe faptul „acceptării cu bună știință a finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat” și „falsificarea raportului privind gestiunea financiară a formațiunii”.

Marina Tauber a fost eliberată din Penitenciarul nr.13 la 14 septembrie, după 2 luni de arest. La 18 octombrie, Judecătoria Chişinău a eliberat-o pe Tauber din arest la domiciliu şi a plasat-o sub control judiciar, având interdicţia de a nu părăsi localitatea şi de a nu comunica cu persoanele care au tangenţă cu infracţiunea care i se incriminează.

Marina Tauber s-a manifestat activ la protestul organizat de duminică de Partidul Şor. Deputata a plasat pe reţelele de socializare, marţi dimineaţa, o fotografie în care apare, coafată şi machiată, într-un cort, menţionând că a petrecut noaptea „cu poporul”.

Marina Tauber în cort

 

Julieta Saviţchi
25/10/2022Follow us on Telegram

Comentarii