VIDEO// Procuror anticorupţie, despre necesitatea menţinerii lui Igor Dodon în arest

Julieta Saviţchi
18/08/2022
CIJM

Ex-preşedintele Igor Dodon a încălcat, în timp ce se afla îm arest la domiciliu, restricţiile şi a comunicat cu alte persoane suspectate în dosarul în care este învinuit. Declaraţia a fost făcută joi de procurorul pe caz, Petru Iarmaliuc.

„Igor Dodon a spus că în timpul aflării în arest la domiciliu a folosit un telefon simplu. Dar avem probe care demonstrează că s-a folosit de mijloace tehnice moderne, ce i-au permis să se folosească de diferite canale de comunicare, cum ar fi Telegram, şi a comunicat cu persoanele care au tangenţă cu dosarul în care este învinuit. Începând cu 26 mai până la 10 iunie, a pus cartela SIM cu numărul său într-un alt telefon pe care l-a transmis unor persoane care nu se află pe teritoriul Republicii Moldova. Urmează să stabilim cum a ajuns acest telefon la alte persoane şi ce legături au. Urmează să documentăm şi comportamentul vădit al învinuitului orientat spre a distruge probele şi de a crea impedimente la efectuarea urmăririi penale”, a declarat omul legii.

Procurorul Iarmaliuc a mai spus că arestul la domiciliu presupune că persoana este izolată de societate şi că a solicitat ca în privinţa lui Igor Dodon să fie aplicate prevederile legii privind arestul la domiciliu.

Procurorii anticorupţie au solicitat pentru a treia oară prelungirea arestului la domiciliu pentru Igor Dodon, învinuit de îmbogăţire ilicită şi trădare de patrie.

Julieta Saviţchi
18/08/2022Follow us on Telegram

Comentarii