VIDEO // Procurorii PCCOCS au reținut responsabilii de transportarea căpeteniilor și banilor în Gruparea criminală „Șor”

Ilie Gulca
02/04/2024
Captură video: PCCOCS

Un bărbat a fost reținut pentru 72 de ore, iar soția acestuia este cercetată în libertate în cadrul unui dosar în care angajații Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale și ofițerii Inspectoratului Național de Investigații au confiscat peste 2 milioane de lei de la membri ai organizației criminale „Șor”.

Banii au fost ridicați în cadrul a peste zece percheziții în Chișinău într-un dosar de transportare a persoanelor de rang înalt în cadrul organizației criminale, a bunurilor și banilor în beneficiul unui partid. Controalele au fost făcute inclusiv în oficiile și în casa a celor doi soți cu vârste de peste 50 de ani, se precizează într-un comunicat al PCCOCS.

Bărbatul era responsabil de coordonarea șoferilor, chiar dacă oficial lucra în calitate de administrator al unei croitorii din Chișinău. Pentru a-și deghiza activitatea, acesta închiria mașinile folosite la transportare de la o companie, iar pe șoferi îi plătea cu bani în plic. Astfel, în urma perchezițiilor, de la cei doi soți au fost ridicate cele două milioane de lei în lei, euro, dolari și lire sterline.

De asemenea, au fost percheziționați și cei cinci șoferi, care cooperează cu autoritățile. Aceștia au predat oamenilor legii telefoanele, care urmează să fie supuse cercetărilor.

Ilie Gulca
02/04/2024
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii