VIDEO // SPIA a prins un grup de polițiști la Florești care și-au însușit ilegal arme de foc

Ilie Gulca
23/11/2021

Ofițerii Serviciului de protecție internă și anticorupție al MAI (SPIA) au efectuat luni percheziții la domiciliul a patru angajați ai Inspectoratului de poliție Florești. Aceștia sunt acuzați de păstrarea, procurarea, fabricarea, repararea sau comercializarea ilegală a armelor și munițiilor, sustragerea lor săvârșită de două sau mai multe persoane.

„SPIA al MAI, sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), au efectuat opt percheziții în cadrul unei cauze penale inițiată pe 17 noiembrie 2021”, se menționează într-un comunicat al Serviciului.

Este vorba de un grup de funcționari publici cu statut special din cadrul Inspectoratului de poliție Florești, care, folosindu-și situația de serviciu, ilegal, au însușit patru arme de foc deținute legal anterior de un bărbat decedat în anul curent, locuitor al raionului Florești.

Serviciul precizează că perchezițiile au fost efectuate la domiciliile și automobilele a patru angajați ai Inspectoratului de Poliție Florești al Inspectoratului General al Poliției al MAI.

Dintre aceștia, unul deține funcție de conducere și altul este fost angajat al poliției, la fel, care a deținut funcția de șef al Inspectoratului de Poliție.

În urma efectuării perchezițiilor, au fost depistate și ridicate opt arme de foc, 595 de cartușe, 3 permise de port armă, toate păstrate ilegal.

Suspecții riscă pedeapsă cu închisoare de la 2 la 7 ani. În continuare, se întreprind măsuri speciale de investigații și acțiuni de urmărire penală, în scopul stabilirii și altor persoane ce au tangență la caz.

Ilie Gulca
23/11/2021Become a Patron!

TestRapid

Comentarii