VIDEO // Un bărbat, impus de instanță să achite 7.500 de euro în baza unei recipise semnate sub șantaj

Julieta Savițchi
03/10/2019

Denis Cebu, locuitor al municipiului Chișinău, a fost obligat de instanță să-i achite unui șofer de TIR suma de 7.500 de euro pentru reparația camionului pe care i l-ar fi accidentat. Bărbatul, care a depus o sesizare pe Harta Corupției a portalului Anticorupție.md, susține că suma este exagerată și că reparația TIR-lui ar fi costat cel mult 1.500 de euro.

Denis Cebu ne-a comunicat că a plecat în Turcia, în calitate de pasager, cu un șofer de TIR, pe care îl cunoștea puțin. Conducătorul auto i-ar fi propus să se așeze la volan în locul său, pentru că era obosit. Cebu a acceptat, însă pentru că șoseaua era umedă, a pierdut controlul volanului și a comis un accident. „După accident, șoferul mi-a luat actele și m-a impus să semnez o recipisă în care îmi asumam toate cheltuielile pentru reparație. Nu am avut încotro, căci riscam să rămân fără acte într-o țară străină și nu cunoșteam limba ca să mă adresez la poliție”, ne-a declarat Cebu.

Bărbatul a mai spus că deteriorările nu au fost atât de grave, camionul a dus marfa la destinație, a fost reîncărcat cu altă marfă și a revenit în Republica Moldova. „Cred că reparația nu a costat mai mult de 1.500 de euro. Nu înțeleg de unde această sumă. Firma l-a impus pe șofer să repare automobilul, iar acesta, după reparație, mi-a prezentat un deviz de cheltuieli care se ridică la 7.500 de euro. Până atinci nu m-a contactat. Cred că s-a înțeles cu cineva ca să stoarcă bani din mine”, a spus Denis Cebu.

Bărbatul a pierdut procesul în instanța de fond și în Curtea de Apel Chișinău, dar este decis să lupte și la Curtea Supremă de Justiție. 

Julieta Savițchi
03/10/2019

Comentarii