VIDEO// Vameșă, cu afaceri ilegale în procesul de vămuire a automobilelor, reținută de CNA

Anticoruptie.md
21/02/2024
cna.md

O angajată a  Biroului Vamal Intern Comrat al Serviciului Vamal a fost reținută în această dimineață de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) într-un dosar de corupere pasivă. Funcționara este bănuită că pretindea între 600 de lei și 100 de euro pentru grăbirea procesului de vămuire a automobilelor. Vameșa, cercetată în cadrul a șapte cauze penale, a fost reținută pentru 72 de ore și plasată în izolator. 

Potrivit notei informative transmise de CNA, funcționara primea mijloace financiare ilicite de la persoanele care urmau procedura de vămuire a mijloacelor de transport. Acțiunile acesteia au fost documentate timp de două luni, perioadă în care au fost identificate mai multe cazuri de pretindere și primire a mijloacelor financiare ilicite care variau între 600 de lei și 100 de euro.

În schimbul banilor, vameșa le propunea persoanelor care urmau să vămuiască unitățile de transport să nu le creeze impedimente chiar dacă aceștia nu dispuneau de tot pachetul de documente.

Ofițerii CNA au efectuat percheziții la Biroul Vamal Intern Comrat, dar și la domiciliul bănuitei. Urmare acțiunilor de urmărire penală, suspecta a fost reținută pentru 72 de ore și plasată în izolator.

Acțiunile continuă sub conducerea procesuală a procurorilor din cadrul Procuraturii mun. Cahul, iar suportul operativ pentru documentarea cazului a fost acordat de către Serviciul Vamal.

Orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Anticoruptie.md
21/02/2024
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii