VIDEO//Producători agricoli, aduși la sapă de lemn. Polițiștii au deconspirat schema prin care au rămas și fără marfă, și fără bani

Tatiana Gherța
09/02/2023
Captură video

O femeie de 55 de ani, reprezentantă a unui SRL, a însușit tone de prune uscate fără a achita suma totală. Infracțiunea a fost deconspirată de ofițerii Direcției investigații criminaliate organizată a Inspectoratului Național de Investigații, Direcției Generale Urmărire Penală, în comun cu procurorii PCCOCS. Prejudiciul adus mai multor producători depășește 5 milioane de lei.

Potrivit poliției, mai mulți producători, majoritatea din raionul Nisporeni, au fost păgubiți prin abuz de încredere.

„Femeia, împreună cu alte persoane, în perioada anului 2022,  sub pretextul procurării prunelor uscate, prin abuz de încredere și inducerea în eroare a reprezentanților unor companii de pe teritoriul țării, majoritatea în  raionul Nisporeni, a însușit tone de prune uscate fără a achita suma totală, cauzând victimelor  daune în proporții considerabile.”, se menționează în nota emisă de poliție.

În timpul perchezițiilor efectuate la domiciliile și în automobilele suspecților au fost ridicate documente contabile, înscrisuri în ciornă și purtători electronici de informație.

 

Femeia a fost reținută pentru 72 de ore, iar unul dintre suspecți este cercetat în libertate. Pentru faptele lor suspecții riscă până la 15 ani de închisoare.

Potrivit poliției, femeia și-a extins afacerea frauduloasă și pe teritoriul României. Acolo suspecta a fost condamnată definitiv la 5 ani și 6 luni de închisoare de către organul judecătoresc. Dosarul eeste examinat actualmente la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

Oamenii legii îndeamnă agricultorii care au avut de suferit în cazuri similare să se adreseze la  Poliție, la numărul de  telefon 69670069.

 

Tatiana Gherța
09/02/2023Follow us on Telegram

Comentarii