„Vinerea mare” pentru Marina Tauber. Magistrații vor pronunța o decizie în privința sa

Anticoruptie.md
03/11/2022
Captură video

Flancată de susținători, cu un buchet de trandafiri în mână, vicepreședinta partidului Șor, vizată în două cauze penale pornite pe faptul „acceptării cu bună știință a finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat” și „falsificarea raportului privind gestiunea financiară a formațiunii”, a anunțat că vineri, 4 noiembrie, magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, urmează să pronunțe decizia în privința mandatul său de arest la domiciliu.

Instanța a audiat, joi, argumentele părților și și-a luat timp pentru deliberări până vineri, ora 11.15. Pe durata şedinţei de judecată, câteva zeci de simpatizanți ai Marinei Tauber au scandat lozinci în susținerea sa.

Curtea de Apel Chişinău a anulat, marţi, decizia de săptămâna trecută a Judecătoriei Chişinău prin care vicepreşedinta Partidului Şor, Marina Tauber, a fost plasată sub control judiciar, şi a dispus revenirea ei în arest la domiciliu pe un termen de 30 de zile.

„Este o situație foarte ridicolă, în primul rând din punct de vedere juridic”, a comentat Marina Tauber după pronunţarea deciziei. Apoi, deputata şi-a luat rămas bun de la colegi, a urcat într-un automobil luxos de model BMW şi a plecat acasă.

Deputata Partidului Șor este vizată în două cauze penale pornite pe faptul „acceptării cu bună știință a finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat” și „falsificarea raportului privind gestiunea financiară a formațiunii”.

Marina Tauber a fost eliberată din Penitenciarul nr.13 la 14 septembrie, după 2 luni de arest. La 18 octombrie, Judecătoria Chişinău a eliberat-o pe Tauber din arest la domiciliu şi a plasat-o sub control judiciar, având interdicţia de a nu părăsi localitatea şi de a nu comunica cu persoanele care au tangenţă cu infracţiunea care i se incriminează.

Ulterior, în ziua de duminică, 23 octombrie, Marina Tauber a revenit în fruntea protestelor organizate de partidul Șor.

Anticoruptie.md
03/11/2022Follow us on Telegram

Comentarii