Viorel Morari, în Izolatorul de detenție preventivă a poliției. Cine este procurorul pe caz

Julieta Savițchi
10/01/2020

Viorel Morari, șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, reținut pentru 72 de ore, a fost încarcerat în Izolatorul de detenție preventivă al Inspectoratului de poliție al municipiului Chișinău de pe strada Tighina 6. Dosarul intentat lui Morari pentru abuz de serviciu și fals în acte publice se află în gestiunea procurorului Vladislav Căruceru, despre care s-a scris în Revizorii” de la Procuratura Anticorupție (PA), până nu demult vizat într-un dosar gestionat de PA.

Căruceru activează în cadrul Secției unificare a practicii în domeniul urmăririi penale a Direcției urmărire penală și criminalistică din cadrul Procuraturii Generale, condusă de Adrian Mircos. Atât Mircos, cât și Tatiana Gulea, șefa secției respective, au făcut parte din grupul de procurori care au verificat Procuratura Anticorupție. 

Toamna trecută, procurorii anticorupție au intentat pe numele lui Căruceru un dosar penal, acesta fiind bănuit că ar fi avertizat persoanele implicate în schemele de spălare de bani de la întreprinderea Metalferos despre percheziția ce urma să se desfășoare a doua zi la ei, potrivit unor surse din Procuratura Anticorupție. În dosar au fost anexate poze și înregistrări video cu Căruceru în timp ce i-ar fi avertizat pe viitorii învinuiți în dosarul Metalferos.

În timpul efectuării controlului, dosarul intentat pe numele lui Căruceru ar fi fost solicitat de conducerea Procuraturii Generale.

Surse din cadrul Izolatorului de anchetă au comunicat că Viorel Morari a fost plasat singur în celulă, iar un deținut i-a dus lenjeria de pat.

Julieta Savițchi
10/01/2020

Comentarii