Șeful de la Achiziții, în vizorul CNA, după publicarea unei anchete a Centrului de Investigații Jurnalistice

Mariana Colun
06/02/2016
Foto: CIJM

Centrul Național Anticorupție (CNA) s-a autosesizat în privința lui Viorel Moșneaga, șeful Agenției de Achiziții Publice (AAP), după ce portalul Anticorupție al Centrului de Investigaţii Jurnalistice a publicat joi, 14 ianuarie, o anchetă realizată în colaborare cu Ziarul de Gardă

Investigația a scos la iveală că Aldos Grup SRL, firma familiei șefului AAP a câștigat, doar în ultimii doi ani, licitații gestionate de instituția de stat, în valoare de aproape 35 de milioane de lei. Cele mai bănoase tendere adjudecate de această firmă au fost contestate de către concurenți, însă, în majoritatea cazurilor, reprezentanții Agenției au respins pretențiile agenților economici. Și partenerii de afaceri ai familiei șefului de la Achiziții au avut succes la licitații în ultimii ani, obținând contracte de zeci de milioane de lei.

„CNA s-a autosesizat în urma publicării articolului din presă şi a demarat mai multe verificări. În prezent, investigaţiile continuă, iar la finalizarea lor se va decide asupra începerii sau neînceperii unei urmăriri penale, în dependență dacă se vor confirma faptele expuse. Ulterior se va da calificarea corespunzătoare”, a declarat Angela Starinschi, purtătoarea de cuvânt a CNA, contactată de portalul Anticorupție.

În cadrul investigației, Viorel Moșneaga a declarat că nu ar cunoaște detalii despre firma Aldos Grup, care aparține familiei sale și care, de când este șef la AAP, a câștigat contracte de 35 de milioane de lei. Acesta a negat că ar fi influențat în vreun fel soluționarea contestațiilor depuse de firmele care nu au câștigat licitații în favoarea Aldos Grup.

 

Mariana Colun
06/02/2016
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii