Vrea să fie cercetată în libertate. Marina Tauber, din nou în fața magistraților

Anticoruptie.md
10/11/2022
Captură video

Magistrații Curții de Apel examinează recursul apărătorilor vicepreședintei partidului Șor, Marina Tauber. Avocații cer anularea mandatului de arest la domiciliu în cazul clientei lor. Tradițional, lângă sediul instanței a fost organizat un miting.

Marina Tauber s-a prezentat joi, la Curtea de Apel Chișinău. Avocații vicepreședintei partidului Șor au constestat decizia de săptămâna trecută a magistraților Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, care au menținut mandatul său de arest la domiciliu.

Deputata Partidului Șor este vizată în două cauze penale pornite pe faptul „acceptării cu bună știință a finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat” și „falsificarea raportului privind gestiunea financiară a formațiunii”.

Marina Tauber a fost eliberată din Penitenciarul nr.13 la 14 septembrie, după 2 luni de arest. La 18 octombrie, Judecătoria Chişinău a eliberat-o pe Tauber din arest la domiciliu şi a plasat-o sub control judiciar, având interdicţia de a părăsi localitatea şi de a comunica cu persoanele care au tangenţă cu infracţiunile care i se incriminează.

După ce a scăpat de arestul la domiciliu, în ziua de duminică, 23 octombrie, Marina Tauber a revenit în fruntea protestelor organizate de partidul Șor. Ulterior, Curtea de Apel a anulat decizia primei instanțe

Anticoruptie.md
10/11/2022
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii