Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor: Niciun leu donat pentru campania electorală, toate cele 4 milioane de lei provin din resurse proprii

Irina Odobescu
05/07/2021
Foto: BECS via Facebook

Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BECS) a declarat, pentru primele șase săptămâni de raportare, la Comisia Electorală Centrală, peste 4 milioane de lei drept venit. Niciun leu nu a fost donat, conform raportului financiar, de persoane fizice și juridice. Toate 4.089.000 de lei au fost indicate ca mijloace proprii.

În primele șase săptămâni de campanie, BECS a raportat cheltuieli de peste 3,6 milione de lei. Cei mai mulți bani, aproape 2 milioane de lei, au fost cheltuiți pentru publicitate. Dintre aceștia, un milion a fost plătit pentru difuzarea publicității la radio. Aproape 500.000 au fost cheltuite pentru panourile electorale. Pentru publicitate în mediul online au fost cheltuiți aproape 350.000 de lei.

Notă: Acesta este ultimul Raport de finanțare prezentat la CEC de partid. Toate raportele pot fi accesate aici. 

Puțin peste 57.000 de lei au fost plătiți pentru publicitate în presa scrisă. Doar 4.400 de lei au fost cheltuiți pentru publicitate la posturile tv. Aproape 1,5 milioane au fost plătiți pentru materialele promoționale.

BECS a mai raportat la CEC peste 104.000 de lei pentru transport, dar nu a indicat cheltuieli de salariu pentru șofer. 4.900 de lei au fost cheltuiți pentru securitate.

Anticoruptie.md monitorizează rapoartele financiare ale concurenților electorali la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. Vă vom informa despre cine sunt donatorii partidelor și cum și pentru ce cheltuie banii concurenții electorali. Ne poți susține cu o donație ca să investigăm schemele de finanțare ilicită, interesele obscure și candidații cu probleme de integritate.   

Irina Odobescu
05/07/2021Follow us on Telegram

Comentarii