Candidatul MAN, Ion Ceban câștigă un nou mandat de primar general al municipiului Chișinău

Anticoruptie.md
06/11/2023

Ion Ceban câștigă al doilea mandat de primar al municipiului Chișinău. Acesta a obținut 50,62% din sufragii, adică 132.802 de voturi. Sunt datele prezentate de Comisia Electorală Centrală după prelucrarea a 305 de procese verbale din circumscripțiile uninominale din municipiul Chișinău. Candidatul partidului de guvernământ, Lilian Carp, a obținut 28.23%, adică 74 074 din voturi.

Ion Ceban, candidatul Mișcării Alternativa Națională (MAN) la funcția de primar al capitalei a câștigat scrutinul electoral din primul tur. Aseară, după închiderea secțiilor de votare, Ceban s-a arătat recunoscător „pentru fiecare vot oferit de către locuitori” și a subliniat că reprezentanții MAN au fost prezenți la toate secțiile de votare pentru a monitoriza numărarea corectă a voturilor.

„Mulțumesc tuturor locuitorilor care au ieșit astăzi la vot. Am văzut astăzi mobilizare și asta dă dovadă că ne pasă de soarta municipiului Chișinău”, a precizat Ion Ceban. 

Pe locul trei, cu 4,58% din voturi s-a poziționat candidatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Adrian Albu.

Menționăm că rata de participare la vot, la nivel de țară a fost de 41,41%, iar în municipiul Chișinău, 41,43%.

Anticoruptie.md
06/11/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii