CEC a validat alegerile prezidențiale. Maia Sandu este președinta R. Moldova

Irina Odobescu
20/11/2020
Foto: Maia Sandu via Facebook

Comisia Electorală Centrală (CEC) a validat, vineri, alegerea Maiei Sandu ca președintă a Republicii Moldova. 

La cel de-al doilea tur de scrutin din data de 15 noiembrie 2020, Maia Sandu a obținut votul a aproape 58% dintre alegători. De cealată parte, Igor Dodon a reușit să convingă puțin peste 42% dintre alegătorii prezenți la vot. 

Dispozitivul hotărârii a fost citit în ședință de președintele CEC, Dorin Cimil: „Se aprobă procesul-verbal de totalizare a rezultatelor turului doi al alegerilor Președintelui Republicii Moldova din 15 noiembrie 2020. Se declară ales concurentul electoral Maia Sandu din partea Partidului Acțiune și Solidaritate care a acumulat cel mai mare număr de voturi în al doilea tur de scrutin – 943.006 voturi. Prezenta hotărâre se remite Curții Constituționale pentru confirmarea rezultatelor alegerilor și validarea mandatului de președinte al RM. Prezenta hotărâre poate fi contestată în termen de trei zile calendaristice, fără respectarea procedurii prealabile, la Curtea de APEL Chișinău”.

Pe de altă parte, președintele în exercițiu Igor Dodon, cel care a pierdut alegerile, a reiterat vineri că va contesta în instanță rezultatele votului de duminca trecută.

Irina Odobescu
20/11/2020Become a Patron!

Comentarii