CEC: Buletinele de vot ar putea să se termine în unele secții de votare deschise în străinătate

Ilie Gulca
15/11/2020
Moldoveni din Londra, Marea Britanie, așteaptă la rând să voteze

Comisia Electorală Centrală (CEC) transmite că, în următoarele ore, în unele secții de votare, deschise în afara Republicii Moldova, ar putea să se termine cele 5.000 de buletine de vot. Aceasta este, conform prevederilor Codului electoral, cantitatea maximă ce poate fi repartizată pentru o secție.

Invocând normele legale, CEC subliniază că buletine de vot suplimentare nu pot fi tipărite și distribuite. În plus, angajații Comisiei spun că nu este posibil nici transferul acestora de la o secție la alta, se menționează într-un comunicat.

Prin urmare, CEC îndeamnă cetățenii să meargă să își exercite dreptul de vot la cea mai apropiată secție de votare, unde este disponibil un număr mai mare de buletine de vot. Pentru facilitarea acestui proces, cei din diaspora pot să utilizeze aplicația https://diaspora.voteaza.md/:

CEC îi îndeamnă pe alegători să își păstreze calmul și să respecte cu strictețe normele sanitare pentru prevenirea răspândirii COVID-19, reglementate de către autoritățile Republicii Moldova și cele ale țărilor gazdă, pentru a nu pune în pericol organizarea alegerilor.

Ilie Gulca
15/11/2020

Comentarii