Cum vor vota studenții în turul 2 al scrutinului prezedențial // Până când poate fi luat certificatul de vot  

Cătălina Boico
13/11/2020
CIJM

Studenții cu drept de vot care au fost incluși în listele electorale de bază în primul tur al alegerilor prezedențiale vor putea să-și exercite dreptul de vot la aceeași secție de votare și în al doilea tur al scrutinului prezidențial. Cei care vor să voteze în altă parte decât unde au viza de reședință, trebuie să ia din timp un certificat pentru drept de vot.

Comisia Electorală Centrală a stabilit câteva modalități pentru a-i ajuta pe studenți să-și exercite dreptul la vot. Iată care sunt acestea:

- studentul se prezintă în ziua alegerilor, la secția de votare unde este domiciliat, dacă reședința este valabilă conform buletinului de identitate. În cazul în care   studentul cu drept de vot are domiciliul și reședința valabilă, atunci acesta va vota la secția de votare unde  își are reședința;

- se adresează  la biroul electoral al secţiei de votare în raza domiciliului sau reşedinţei valabile ca să-şi ia un certificat pentru drept de vot, care le permite să voteze în oricare altă secţie de votare din țară.

Această procedură  este efectuată până pe 14 noiembrie curent, iar certificatul este  eliberat  la prezentarea actului de identitate.

La data de 15 noiembrie în baza certificatului pentru drept de vot, aceștia vor vota pe o listă electorală suplimentară, iar certificatul va rămâne la biroul electoral al secţiei de votare, precizează CEC.

Amintim că elevii din Republica Moldova care își fac studiile în România vor beneficia, pe 15 noiembrie, de o călătorie gratuită pe calea ferată dus-întors, către şi dinspre localităţile din România unde sunt deschise secţii de votare în vederea exercitării dreptului de vot pentru alegerile prezidențiale din Republica Moldova. 

Cătălina Boico
13/11/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii